SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VÄLKOMMEN TILL KLAGSHAMNS HAMN.

 

 55°31,3´N 12°53,7´E
Ett naturligt val om man vill uppleva en unik miljö, ett rikt djur- och växtliv och bad på sommaren. När hungern faller på äter man sin lunch hos Gripen på Fiskarvägen eller tar med sig på sin picknick.
 
Hamnkontoret är öppet vardagar 17.00 - 17.45.
Övrig tid ring vid behov till vår hamnvärd Bekim på mobil +46 72 974 20 90 , så hjälper han dig. Du kan även kontakta styrelsen alternativt maila till khf@klagshamn.nu.
Vid akuta händelser kontakta styrelsen, se kontakt
 
Bekim har semester  22 aug - 29 Sept. Kontakta styrelsen under denna tid. 
 
Båtplats i hamnen
Du som letar båtplats att hyra eller köpa, klicka på Båtplatser.
 

Våra bommar

Lägg din tagg på läsaren och bommen öppnar. Vänligen stå still tills det slutar blinka gult på bomstolpen. Vid kö avvaktar varje bil bommens stängning och öppnar åter bommen med egen tagg. 

 

Presentation av hamnen 
 
Nya miljödirektiv inför torrsättning
2022-09-01 18:04

Bäste medlem/hyrestagare. Vi måste vi alla hjälpas åt att värna om vår miljö. För vår del finns stränga regler och det handlar nu närmast om AVSPOLNING, BOTTENFÄRGER och FROSTSKYDD. Vi står inför ett omfattande miljöarbete och detta är bara det viktigaste i närtid. Tack för din förståelse.

Med vänlig hälsning – Anders, för Styrelsen

 

Avspolning.

Det är nu ABSOLUT FÖRBJUDET att spola/borsta av båtar på det som normalt är under vattenlinjen inom hamnens område, FÖRUTOM på vår spolplatta eller i samband med upptagningarna, så särskild uppsamling anordnats. Färgerna läcker alltför mycket biocider och detta får inte nå mark eller vatten. Detta gäller såklart inom hamnen. Om ni tar hem er båt på trailer får ni såklart göra hur ni vill där, men vi uppmanar er ändå att göra detta på en spolplatta avsedd för ändamålet. Kortsiktigt arbetar vi för att lösa avspolning temporärt i samband med de torrsättningar som anordnas i hamnen. du som tar upp med trailer och vill torrsätta i hamnen MÅSTE använda spolplattan med geo-textilduk som ska ligga utplacerad.

 

Bottenfärger.

De flesta bottenfärger av antifouling-typ som finns i handeln idag, har ett godkännande som upphör under 2023. Några har till 2027. Se nedan. Dessa godkännanden kan komma att förlängas, omprövas eller upphöra innan de löper ut.  Om din färg inte har godkännande till 2027 bör du redan nu fundera på sanering. Föreningen planerar för anskaffning av utrustning som behövs för detta, vilken man då kan låna/hyra mot deposition så att det blir så lätt som möjligt för alla att göra rätt till bästa möjliga kostnad. Det finns idag andra lösningar för beväxningsskydd. Hör av dej om du vill veta mer. Låt oss ha en diskussion om vad vi gemensamt ska ha för lösningar här framgent. Vi måste också börja utöva tillsyn av vilka av båtar som ev måste saneras. Vi får återkomma därvid.

 

Frostskyddsmedel.

Vi avser besluta att glykol är absolut förbjudet att använda i hamnen. Glykol är så giftigt att det räcker det med en kapsyl för att döda en hund. Var och en tillser att befintlig glykol töms och samlas upp på bästa sätt och lämnas i kemi-containern, alternativt tas till återvinningen för destruktion. Föreningen planerar att köpa in organiskt frostskyddsmedel, typ VAKE, och erbjuda till självkostnadspris, återigen för att det ska bli så lätt som möjligt för alla att göra rätt.

 

Färger vars godkännande löper ut under 2023

Hempel’s Basic, Hempel’s Classic 71220, Aqualine VK Spray, Mille Vit, Mille Xtra, NonStop VK, White/Grey, Mille Light Copper, NonStop EC,  

Hard Racing Xtra, Trilux Hard, Antifouling, Cruiser Polishing Antifouling,  

Micron Superior, VC17m, Trilux Propeller, Cruiser One, Fabi One, Antifouling, SeaSea Antifouling, Copper Plus, Seajet 031 Samurai, ,

Biltema Antifouling, NonStop VK, Racing VK, Racing VK, White/Grey,

Rafaello Norseman

 

Färger vars godkännande löper ut under 2027

ANTIFOULING West, Hempels Mille NCT 7173A, Hempels Mille NCT 7173B, HEMPELS MILLE NCT 7173C

 

Källa om färgerna : https://www.kemi.se/kemikalier-i-vardagen/kemikalier-i-hemmet-och-pa-fritiden/batbottenfarger/godkanda-batbottenfarger-for-fritidsbatar-pa-vastkusten

 

Mer info:

https://www.havochvatten.se/miljopaverkan-och-atgarder/miljopaverkan/fororeningar-och-farliga-amnen/fritidsbatar.html

Torrsättningsdagar beslutade för 2022
2022-08-17 11:47

Datumen för torrsättning i hamnens regi är nu beslutade.

  • 24/9
  • 8/10
  • 29/10

Observera att SAMTLIGA torrsättningar måste anmälas till hamnkontoret i god tid för platstilldelning. ALL utrustning måste vara märkt med föreningen märkning för båtplats/stallage. Listor för torrsättning i hamnens regi kommer finnas i hamnhuset där man tecknar sig. Det går också bra att maila med ämnet ”Torrsättning”. Uppge då namn, platsnummer, båtnamn/typ, S/M-båt, längd bredd, vikt och om det används vagga/stöttor eller vagn, samt vilket tillfälle man önskar torrsätta om dettta sker i hamnens regi.

Gör egenkontroll av din båt innan sjösättning
2022-03-14 16:10

Då det finns ytterst få besikningsmän att utföra säkerhetsbesikning har svenska båtunionen sammanställt ett material som du kan använda. Gå in på denna länk: https://batunionen.se/sjosakerhet/saker-bat/egen-sakerhetskontroll/

 

Lämna en kopia till hamnkontoret.

HJÄRTSTARTARE
2015-11-17 17:50
HJÄRTSTARTARE finns uppsatt både i hamnhuset på norra sidan av hamnen och i Comforthuset på södra sidan. Instruktion för hur du ska agera vid ett hjärtstopp finns vid hjärtstartaren och på olika ställen i hamnen samt under Medlemssidor på hemsidan.
 
HJÄRTA ATT HJÄLPA! 
Det kan hända vem som helst, var som helst och när du minst anar det! 10 000 personer i Sverige drabbas årligen av hjärtstopp utanför sjukhus. 95 procent avlider. Hjärtstopp inträffar ofta på platser dit det tar minst 10 minuter innan hjälpen når fram. Chansen att överleva minskar med ca 10 procent för varje minut som går. Med en HJÄRTSTARTARE nära till hands ökar möjligheten att överleva med mer än 50 procent. Mer information finns på www.civil.se/hjärta
 
MEDIA

klart.se

Sociala Medier