Kappseglare i Klagshamn

Om kappseglare i Klagshamn:

Vi är en samling seglingstokiga individer som arrangerar tisdagsseglingar och helgkappseglingar i hamnen.

Vi använder SRS (handikapp/respitsystem) för att beräkna resultaten och alla som vill segla är välkomna att anmäla sig och det gäller nybörjare såväl som rutinerad seglare.

Vill du utveckla dina seglingskunskaper, men ännu inte vågat ta klivet att gå en kurs eller gastat hos en erfaren seglarkompis?
Vill du vara med och träningskappsegla på tisdagarna, men känner att du inte har rätt erfarenhet eller vet hur du ska göra?

Vi Kappseglare i Klagshamn vill gärna ge dig chansen att komma med på tisdagarna, antingen med egen båt eller som gast.

Vi rekommenderar dock att ni gastar ombord på någon av de andra båtarna innan ni deltar med egen båt första gången. På så sätt får ni insikt i startförfarandet och banområdet, vilket underlättar avsevärt inför deltagande med egen båt.

Klicka in under rubrikerna Seglingsprogram och seglingsföreskrifter för mer ingående information om hur det går till.

Vi har även en Facebookgrupp där vi diskuterar kappsegling och utbyter erfarenheter. Den fungerar även som en gastpool där gastar och skeppare kan söka varandra. Man måste anmäla sig för att bli insläppt. Gå till: Kappseglare i Klagshamn FaceBookgrupp och registrera dig vid intresse.

Vi startar upp våra träningsseglingar 16 maj och vi seglar varje tisdag till och med 10 september med sommaruppehåll under juli månad.

Väl mött i hamnen:)

//Markus Jönsson för Kappseglare i Klagshamn

Kontaktinformation

E-mail: segelsektionen.khf@gmail.com

Markus Jönsson 0705-844296